У ємність із охолодженим до 30 градусів кип'яченим молоком додайте кілька ложок сметани (на 1 літр молока – чверть склянки сметани) і поставте в тепле місце на ніч. Через 8-10 годин сирну масу перекладіть у чистий полотняний мішечок і повісьте над мискою. Вже за 8 годин домашній сир буде готовий до вживання.18 лип. 2022 р.
Як зробити сир з молока в домашніх умовах?
Приготування сиру лише з молока Потрібно налити молоко в каструлю і додати сіль та цукор. Далі довести молоко до кипіння та додати оцет. Варити три – чотири хвилини й постійно помішувати. Далі потрібно процідити суміш через марлю і поставити сир під прес, наприклад п'ятилітрову баклажку з водою.
Як зробити сир з молока і яєць?
Молоко закип'ятити, розчинивши в ньому сіль. Збити яйця зі сметаною і в кипляче молоко тоненькою цівкою влити сметанно-яєчну суміш, весь час помішуючи. Варити хвилин 5-6, доки сироватка не почне відділятися від сиру. Сито або друшляк застелити марлею, перелити в нього сирну масу.
Що можна зробити щоб сир не був кислим?
Дуже кислий домашній сир стане ніжним, якщо змішати його з рівною кількістю свіжого молока і залишити на годину, а потім, відкинувши на марлю, вкладену у друшляк, дати молоку стекти. Після цього його слід покласти під прес.
Сир з молока – 10 рецептів приготування в …
Поставити гніт. Відразу ж злити виділилася рідина. Під гнітом домашній сир з молока і кефіру повинен простояти 5 годин в холодильному відділенні.