Наприклад, ви пересолили курку, трохи вершків або вершкового масла значно знизять рівень солі. І ще – зроблять ваше м'ясо ніжнішим. Мед, трохи цукру та морква допоможуть прибрати зайву сіль у соусах або супі. Як і кислі продукти (сік лимона), солодкі також додавайте потроху.
Що робити якщо Пересолив курку?
Якщо курка була пересолена при варінні, її шматки слід промити чистою холодною водою, а потім треба знову продукт трохи проварити. Якщо страва готувалася на сковороді, то досить збризкати шматочки птиці соком лимона, а потім трохи тушити їх. Всю зайву вологу потім треба лише злити з посуду.
Як нейтралізувати смак солі?
Нейтралізувати пересіл допоможе кислота або цукор. Якщо дозволяє рецептура, в пересолену страву можна додати лимонний сік, томатну пасту або помідори, цукор, мед. Ще один варіант для виправлення страви – приготувати другу несолону порцію і змішати з пересоленою.
Як виправити Пересолену рибу?
Пересолену страву з м'яса, риби, а також занадто солоний соус допоможе врятувати додавання кислого продукту — лимонної кислоти, оцту або гірчиці. Проте будьте обережні — додавайте кислоту у невеликій кількості, щоб зовсім не зіпсувати і так зіпсовану сіллю страву. Кеш
Що робити, якщо пересолили їжу – лайфхаки та …
Як виправити пересолену їжу – 10 лайфхаків. Можна додати води, трохи лимонного соку або меду, покласти в страву крохмалисті продукти, а куплену в …