Стебла кропу потрібно промити та ретельно обсушити за допомогою паперового рушника. Потім зелень ріжеться, кладеться в окремі баночки та засипається сіллю (в пропорції 1:2). Останнім шаром повинна бути саме сіль. Не забудьте утрамбувати кріп і закрити баночку кришкою.
Як краще приготувати кріп на зиму?
ЯК ЗАМОРОЗИТИ КРІП Підготуйте невеличкі пластикові чи силіконові формочки й щільно набийте їх зеленню. Оберніть формочки харчовою плівкою та поставте у морозильну камеру. За 6-8 годин зелень заморозиться і її можна виймати з формочок, класти в окремий пакет та герметично закрити. Кеш
Як правильно сушити кріп на зиму?
Найкраще сушити гілочки в цілому вигляді, а потім, коли висохнуть від'єднати тонкі листочки від стебел. Ще такий спосіб дозволяє зберегти ароматні властивості рослини надовше, тому що таким чином ефірні олії будуть менше випаровуватися. Якщо все ж таки кріп нарізати, то не варто його надто подрібнювати.
Як правильно збирати кріп?
Листя кропу Починайте збирати смачні і ароматні листя, коли рослини досягають 15 см в висоту. Зрізайте необхідне для приготування кількість зеленого листя в будь-який час протягом вегетаційного періоду, поки не відкриються схожі на парасольки квіткові китиці. Кріп швидко втрачає смак.
Кріп більше не потрібно заморожувати! От як закрити його у …
Приберіть товсті стебла і покладіть листя у банки, які ви будете зберігаєте в холодильнику. Я зберігала банку впродовж 2 місяців, і коли вийняла кріп, він був таким же свіжим, як в перший день!