Чому імбир для суші червоний?
Відповідь дуже проста: до складу коріння входять так звані флавоноїди, які вступають у хімічну реакцію з розчином для маринування. У результаті пелюстки стають ніжно-рожевими або червоними, якщо імбир витримувався трохи довше. Також колір залежить від того, який саме маринад використовувався у процесі приготування.
Як правильно замаринувати імбир для суші?
Для його приготування потрібно замаринувати корінь у розчині оцту, води та цукру. Також відомий як «гарі» (японська назва), він зазвичай подається разом із суші. До речі, цікавий факт: ми звикли бачити маринований імбир рожевим, але це результат додавання барвника.
Що буде якщо з’їсти багато імбиру?
Свіжий імбир не можна вживати постійно у великій кількості. Однак, як відомо, такий подають до суш, аби нейтралізувати смак сирої риби. Тому, якщо вживати у великій кількості, то він може подразнити слизову оболонку рота та горла, і тоді може з'явитись неприємне поколювання.
БІЛИЙ, РОЖЕВИЙ, ЧЕРВОНИЙ МАРИНОВАНИЙ ІМБИР: КАЛОРІЙНІСТЬ, КОРИСТЬ …