Журавлина любить прохолоду, постійний приплив свіжого повітря. Зберігайте журавлину в темному місці, щоб вона не зіпсувалася.13 жовт. 2018 р.
Де збирають журавлину?
Та й журавлину тут збирають переважно вручну в дикій природі — у Рівненській, Житомирській та Волинській областях. Культура є вологолюбною і не боїться заморозків, тому вона добре росте в північних областях.
Що можна зробити з клюкви?
Журавлину сушать, вимочують, перетирають з цукром, роблять з неї варення та цілющі відвари, або просто заморожують, щоб потім додавати ягоди в чай. Вважається, що сік журавлини корисний для здоров'я, він надає протизапальну і антистресову дію.
Коли дозріває клюква?
Журавлина – вічнозелений сланкий чагарник родини вересових з маленьким листям та темно-червоними, соковитими, кислими на смак ягодами. Цвіте у травні-червні, плоди дозрівають у вересні-жовтні.
Як зберігати журавлину в домашніх умовах: без …
В домашніх умовах журавлину зберігають у свіжому вигляді, сушать, заморожують і консервують. Як правильно зберігати журавлину в холодильнику