Як варить варення?
– Варити варення найзручніше у великій каструлі або мисці, де його можна добре перемішувати. Підготовлені плоди потрібно скласти в миску, залити гарячим цукровим сиропом і витримати 3-4 години, щоб сироп просочив ягоди або плоди. Готовий сироп повинен бути прозорим, підігрітим до температури не нижче 90° С.
Що можна зробити з інжиром?
Свіжий інжир солодкий, соковитий і ароматний. Його можна додавати в салати з м'ясом і рибою, запікати в духовці з сиром і просто готувати цілим на грилі. Із нього ще готують соуси, джеми, варення, додають у пироги, смузі та навіть роблять начинку для вареників.
Скільки часу потрібно варити варення?
Ідеально тримати варення на середньому або малому вогні до кипіння. Дати покипіти 5 хвилин, забрати з вогню та настояти 10-12 годин. Але є різні способи варити варення: в один прийом або в три (п'ятихвилинка, наприклад).
Варення з інжиру (простий рецепт) Невеликі рецепти
Рецепт варення з інжиру Інгредієнти. Для 3 або 4 середніх банок. 1 кг стиглого інжиру; 400 г цукру; сік 1 лимона; Як зробити варення з інжиру Стерилізуйте банки