Як правильно обрізати моркву на зиму?
Один з найпоширеніших методів обрізки моркви для зберігання протягом 10-12 місяців — обрізка бадилля проводиться разом з тупою головкою на 2-3 см. Якщо моркву необхідно зберігати 3-4 місяці, то варто обрізати бадилля моркви на 2-3 см вище від тупого кінця.
Як зберігати моркву в домашніх умовах?
Температура льоху чи підвалу, де зберігатиметься морква, має бути в межах -2… +2°C, вологість повітря 90-95%. Ще у підвалі має бути достатня, але не дуже інтенсивна вентиляція, адже за великої кількості повітря коренеплоди почнуть проростати.
Як приготувати моркву на зиму?
Досить вимити і почистити коренеплоди, нарізати кільцями, кубиками, соломкою або натерти на крупній тертці. Підготувати контейнери або пакети для заготовок на зиму і відправити в морозильну камеру. Взимку таку моркву легко використовувати при приготуванні перших страв, гарнірів і будь-яких салатів.
Заготовки з морквини на зиму, рецепти смачні і оригінальні
Деякі господині вважають за краще робити заготовки з однієї моркви, не змішувати її ні з чим. Так зручніше використовувати її в різних стравах. Таких …