Якого кольору баклажан?
Зазвичай баклажан овальної форми та фіолетового кольору, але іноді буває жовтуватого або пурпурового відтінку, а може навіть бути смугастим.
Який має бути баклажан?
Колір баклажана повинен бути однорідним, без темних плям, адже вони можуть свідчити, що овоч зіпсований. Хвостик має бути зеленим, а не сухим чи зморщеним. Обирайте найкращі овочі та насолоджуйтесь ідеальним смаком страви!
Кому не можна їсти баклажани?
Зверніть увагу, людям, що хворіють на гастрит, розлади травлення і виразки шлунка – вживати баклажани не можна. Також не варто захоплюватися баклажанами людям з цукровим діабетом, адже овоч може знижувати рівень цукру в крові. Баклажан має проносний ефект, тому його не можна їсти при діареї.
Баклажан — Вікіпедія
Баклажан посідає видне місце в кулінарії: його вживають вареним, тушкованим, смаженим, печеним, маринованим, запарюють сушений чи морожений та навіть сирим.