Рукола – дуже корисна зелень. В Італії без цієї трави не уявляють собі національної кухні, руколу навіть називають за це "італійським кульбабою". Смак руколи особливий, він має невелику кислинку, трохи пряний і гострий. Комусь на смак ця трава нагадує горіх, іншим же — перець чи гірчицю.
Що буде якщо їсти руколу кожен день?
Вона швидко приводить у тонус організм, підвищує працездатність, нормалізує водно-сольовий баланс і запобігає розвитку онкологічних захворювань. Вживання руколи налагоджує обмінні процеси, покращує процес травлення, підвищує рівень гемоглобіну, виводить надлишки холестерину.
Кому не можна вживати руколу?
Обмежити вживання руколи потрібно людям з такими захворюваннями:
- Захворювання печінки
- Дискінезія жовчовивідних шляхів
- Коліт
- Подагра
- Гастрит, який супроводжується підвищеною кислотністю
- Серйозні порушення щитовидної залози
- Аутоімунні захворювання
Що готувати з руколою?
Пам'ятайте: додаючи руколу до салатів, не подрібнюйте її ножем – краще рвіть на шматки. Рукола чудово поєднується з овочами, рибою, м'ясом, морепродуктами та сиром. Кладуть її на канапки, сендвічі. А ще з неї роблять різноманітні соуси, піци, різотто, холодні закуски, навіть десерти. Кеш
5 рецептів різних страв з руколою від Євгена Клопотенка
Найчастіше рукола смакує у свіжому вигляді. Йдеться перш за все про різноманітні салати. Приготуйте наш салат з куркою і мандаринамиі ви відчуєте всю гамму гастрономічних вражень. Також рукола смакуватиме з омлетами та сандвічами. Один з рецептів — сандвіч з куркою та …