В лабораторії амінокислоти можна отримати, використовуючи галогенування карбонових кислот з подальшою обробкою аміаком, відновлення нітрозаміщених карбонових кислот; –амінокислоти одержують шляхом електрофільного приєднання аміаку до – ненасичених кислот.
Як видобути амінокислоти?
95% – яйця, молоко та молочні продукти; 90-70% – риба (особливо тріска) та м'ясо (курка, яловичина); 70-40% – борошняні продукти; 60–30% — злаки, рис, горіхи, овочі та бобові.
Де містяться всі амінокислоти?
Оскільки амінокислоти – це складники білка, то і містяться вони переважно у білкових продуктах. Лідерами за кількістю незамінних амінокислот є яйця, молочні продукти, м'ясо та риба.