Зберігати шипшина можна в свіжому вигляді. Помиті плоди фасують в поліетиленові пакети і заморожують. У морозильній камері ягоди збережуть властивості протягом 18 місяців.7 черв. 2021 р.
Як правильно збирати шипшину?
Кущ шипшини дуже колючий, тому для збору бажано вдягти одяг з довгими рукавами і товсті рукавички. Ягоди краще зривати разом із залишками чашечки і з плодоніжками. Шипшину слід збирати в суху погоду, щоб листя і плоди були повністю сухими.
Як зберегти шипшину на зиму?
Природна сушка Шипшину викладаємо тоненьким шаром, можна використовувати фанеру чи картон. Кожні 2-3 дні ягоди необхідно перемішувати, щоб не з'явилася цвіль. Термін сушіння — від двох тижнів. Усе залежить від провітрювання приміщення і вологості повітря.
Як правильно сушити шипшину в домашніх умовах?
Як сушити шипшину в електросушарці Підготовлену шипшину засипте в ємність електросушарки, рівномірно розподіліть по всій поверхні. Виставте температуру в межах 50-70 градусів. Сушіння ягід почніть з максимальної температури, а через 2-3 години перемкніть регулятор на мінімальну. Весь процес займає 8-14 годин. Кеш
Коли збирати та зберігати шипшину на зиму в домашніх …
До того, як вдарять перші морози, і плоди потемніють, втративши свої властивості, йдемо збирати шипшину. Зазвичай це відбувається раніше чи пізніше, але у вересні. Обов’язково одягніть рукавички під час збору, щоб не поранити руки об шипи. Збирати шипшину досить складно …