Цікаве питання, яка ж шипшина корисніша, що краще сушити або заморожувати? Вважається, що заморожування є більш ефективним, оскільки зберігається більша кількість вітамінів у продукті. Заморожують як плоди (цілі, половинки, у вигляді пюре), так і листя шипшини. Перед заморожуванням шипшину піддають спеціальній обробці.8 лип. 2019 р.
Як правильно сушити шипшину в домашніх умовах?
Як сушити шипшину в електросушарці Підготовлену шипшину засипте в ємність електросушарки, рівномірно розподіліть по всій поверхні. Виставте температуру в межах 50-70 градусів. Сушіння ягід почніть з максимальної температури, а через 2-3 години перемкніть регулятор на мінімальну. Весь процес займає 8-14 годин. Кеш
Як зберігати шипшину в домашніх умовах?
Як зберігати шипшину в домашніх умовах Насамперед після сушіння потрібно видалити висохлі чашолистки, плодоніжки (для цього можна просто потерти сухі ягідки в руках). Після цього для зберігання слід помістити ягоди у тару. Підійде скляний, бляшаний посуд. Кеш
Як зберегти шипшину?
Зберігати сушені плоди шипшини рекомендується в щільно закритих банках (деякі господарки, навпаки, ж рекомендують не закривати їх кришками, а зав'язати тканиною – для циркуляції повітря, щоб плоди не запліснявіли з часом), картонних коробках або тканинних мішечках. Кеш
Як зберігати шипшину? — «Pedia» Україна
Альтернативні варіанти сушіння Зберігаємо правильно Сушений шипшина чудово зберігається при кімнатній температурі.