Як правильно обрізати моркву на зиму?
Один з найпоширеніших методів обрізки моркви для зберігання протягом 10-12 місяців — обрізка бадилля проводиться разом з тупою головкою на 2-3 см. Якщо моркву необхідно зберігати 3-4 місяці, то варто обрізати бадилля моркви на 2-3 см вище від тупого кінця.
Як правильно зберігати моркву в холодильнику?
В холодильнику Якщо у вас 3-4 кг моркви і є великий холодильник, зберігайте її у ящиках для овочів. Для цього добре помийте овоч, залиште повністю обсушитися на паперовому рушнику, а потім складіть в ящик в кілька рядків. Залишіть у відкритому поліетиленовому пакеті. Кеш
Як зберегти натерту моркву на зиму?
Моркву потрібно почистити і натерти на крупній тертці й шарами помістити в скляні банки. Кожен шар пересипається кухонною сіллю. Зберігається така морквина в холодильнику до півроку. При додаванні такої морквини в їжу, сіль можна не використовувати, щоби не пересолити.
Як зберігати моркву на зиму в домашніх умовах: корисні поради
Для збору врожаю добре вибирати теплу і сонячну погоду. Тоді коренеплоди не доведеться додатково очищати від бруду й просушувати. Викопують моркву вилами, притримуючи її за бадилля.