Трохи більш гостра і сухувата, червонокачанна капуста менш широко застосовується в кулінарії. Готують з неї в основному салати або гарніри, хоча сік можна використовувати там, де зазвичай використовують сік звичайної білокачанної капусти.
Як приготувати червону капусту?
Вершкове масло розтопіть в каструлі, додайте капусту і протушкуйте кілька хвилин. Потім додайте оцет, журавлинний сік та цукор, перемішайте. Посоліть. Зменшіть вогонь і тушкуйте капусту на невеликому вогні, періодично помішуючи, приблизно годину або до готовності.
Коли сіяти Червоноголову капусту?
За тиждень до висадки розсаду загартовують. Для вирощування розсади середньоранньої капусти посів роблять у другій половині квітня і початку травня, а для пізньої капусти – наприкінці травня – початку червня. Насіння висівають у відкриті грядки.
Як квасити фіолетову капусту?
Спосіб приготування
- Подрібніть листя капусти або натріть, щоб воно було дрібніше.
- Покладіть його в скляну банку та додайте 3 столові ложки морської солі.
- Налийте трохи води на листя. …
- Під час процесу ферментації капуста почне виділяти натуральний сік, її текстура та запах зміняться.
Червонокачанна капуста: рецепти приготування, користь для …
Червону капусту, її сік застосовують для лікування людей із жовтяницею. Вона має очищаючі властивості – виводить шкідливі речовини з організму людини, у тому числі з печінки.