У каструлю покласти сир і залити молоком, поставити на повільний вогонь. Постійно помішувати суміш ложкою. Маса почне плавитися і загусне. Варити 30 хвилин.24 лист. 2020 р.
Що можна зробити щоб сир не був кислим?
Дуже кислий домашній сир стане ніжним, якщо змішати його з рівною кількістю свіжого молока і залишити на годину, а потім, відкинувши на марлю, вкладену у друшляк, дати молоку стекти. Після цього його слід покласти під прес.
Скільки хвилин варити сир?
Скільки варити сир в каструлі? Сир, а точніше кефір (кисле молоко) варять всього 2-3 хвилини на слабкому вогні при температурі 70-80 градусів (не кип'ятять), після чого відразу охолоджують. Кеш
Як зробити твердий сир на воді?
Відтиснути сир руками, для цього добре використовувати гумові рукавички, щоб не обпектись. В окрему каструлю налити воду, додати сіль і довести до кипіння. Сирну масу опускати в гарячу воду декілька разів на 2 хвилини, розминати щоб сир був однакової консистенції. Потім можна надавати йому форму.
10 рецептів як приготувати домашній сир | Блог Comfy
З 3 л фермерського молока вийде до 1 кг нашого сиру, іноді більше. Також ми отримаємо 500 г вершків або сметани. Після покупки залишаємо нашу молочну продукцію постояти кілька годин, потім ложкою знімаємо вершки. Ви їх легко визначите по жовтуватому відтінку. Якщо хочемо отримати …