духовку прогрівають до 70 градусів; фрукти нарізають на плоскі шматочки, розкладають на деку; пров'ялюють айву протягом 1, 5 – 2 годин; вогонь роблять меншим, і продовжують досушувати фрукти до повної готовності.17 вер. 2019 р.
Що можна приготувати з плодів айви?
Краще всього приготувати з айви варення. Це головна страва, яку готують з цього фрукту. Окрім того, айва добре підходить для приготування інших корисних десертів – цукатів, желе, мармеладу, джему, її можна додавати у пироги та печиво, а також варити з неї компоти.
Як правильно зберігати айву?
Де і скільки зберігати айву? Ідеальним місцем для зберігання айви в домашніх умовах, вважається холодильник. У відсіку для фруктів температурний режим повністю відповідає вимогам цієї категорії плодів. Оптимальною температурою зберігання айви, вважається показник від 0 до 4 градусів. Кеш
Як можна використовувати айву?
У сирому вигляді айву практично не їдять, так як вона досить терпка і тверда. В основному, з плодів айви готують варення, мармелад, компоти, цукати, а також запікають фрукт. Після термічної обробки варена або запечена айва стає м'якою і солодкою. Айву також часто додають до м'яса, щоб надати вишуканий смак страві.
Айва сушена – способи сушіння в домашніх умовах
Для приготування цих ласощів знадобиться: Плоди нарізати часточками, видаливши серцевину. Помістити в каструлю, пересипавши цукром (1 склянка) дати настоятися 15-16 годин. Сік, що виділився, необхідно злити, знову засипати цукром (1 склянка), знову витримати …