Зміст:
Кероб – це натуральна та корисна рослинна речовина, що отримується з насіння гранатового дерева. Воно має дуже приємний смак, яким підкорив багатьох гурманів. Крім того, кероб є відмінною альтернативою шоколаду та кави, оскільки не містить кофеїну та теоброміну. У їжу його можна вживати у різних формах: у вигляді порошку, сиропу чи варення. Як правильно їсти кероб, щоб отримати максимальну користь від цього продукту?
По-перше, важливо знати, що кероб є багатим джерелом корисних мікроелементів, таких як залізо, кальцій та калій. Тому його можна використовувати як доповнення до різних страв, наприклад, додавати в тісто для випічки. Він також відмінно поєднується з фруктами, горіхами та прянощами.
По-друге, щоб отримати більш насичений смак кероба, його можна змішати з іншими продуктами: какао, корицею чи медом. Такою композицією можна поласувати як десерт або додати в молочні коктейлі. Крім того, кероб можна використовувати для приготування гарячого какао-напою, який замінить звичайну каву та у багатьох випадках допоможе покращити стан здоров'я.
По-третє, важливо пам'ятати про міру при вживанні кероба. Як і у всіх продуктів, вживання його в надлишку може призвести до побічних ефектів. Хоча кероб може бути саме тим, що ви шукали, не варто забувати, що він все ж таки є харчовим продуктом. Тому, вживайте його з розумом і насолоджуйтесь його приємним смаком та корисними властивостями.
Тип кероба | Опис |
---|---|
Цільнозерновий кероб | Кероб, виготовлений цілком з меленого насіння хлібних дерев.Має більш насичений смак і аромат. |
Розчинний кероб | Кероб, отриманий шляхом розчинення цільнозернового кероба у воді чи молоці. Використовується для приготування напоїв та додавання до коктейлів. |
Керобне борошно | Подрібнене та просіяне насіння хлібних дерев. Має ніжний смак і використовується у випічці. |
Скільки можна їсти Кероба на день?
Денна доза становить близько 20 грамів порошку ріжкового дерева для дорослих та 10-15 грамів для дітей. Кероб вважається безпечним продуктом із низьким рівнем ризику. Алергія зустрічається рідко, але у людей з алергією на горіхи та бобові можуть виникнути алергічні реакції на камідь ріжкового дерева.
Як плоди Кероба?
Стиглі стручки можна рвати і їсти прямо з гілок. Але звертайте увагу на тверде насіння – воно непридатне для їжі. Свіжі стручки ріжкового дерева – найкраща і поживна частина рослини, а сушені плоди можуть використовуватися для приготування свіжого порошку-добавки.
Що таке кероб та як його пити?
Цей порошок використовується як замінник шоколаду. За різного ступеня обсмажування стручків виходить і різний смак продуктів, які можна з нього приготувати. Слабообсмажений кероб на смак нагадує молочний шоколад, а сильно обсмажений – гіркий шоколад з легкою гіркуватістю.
Кому не можна пити кероб?
Небажане використання кероба вагітними, а також особами, які страждають на цукровий діабет. Не рекомендується для вживання дітям віком до 3 років.