Зазначається, що шовковиця може покращувати рівень цукру натщесерце та захищає нейрони від ішемічного стресу і має певну протипухлинну дію. Крім того, у шовковиці багато заліза та калію і вітамінів С, К та Е.25 черв. 2019 р.
Для чого корисна шовковиця?
Антиоксидант (ресвератрол), виявлений у шовковиці, робить судини еластичними, знижує ймовірність утворення тромбів і розвитку серцево-судинних захворювань, наприклад, інсульту або інфаркту. Шовковиця знижує артеріальний тиск. У шовковиці міститься велика кількість заліза, який рідко виявляють у фруктах. Кеш
Що лічить шовковиця?
Сік і настій свіжих плодів шовковиці використовують як відхаркуючий і сечогінний засіб. Настій листя або відвар кори коренів шовковиці вживають у народній медецині як засіб, що має гіпотензивні, анальгетичні, седативні, протизапальні та гіпоглікемічні властивості, і як протикашлевий засіб.
Кому не можна їсти шовковицю?
У розумних кількостях плоди будуть ліками, а у великих — нашкодять, особливо при діабеті. Не можна їсти шовковицю й тим, хто страждає від алергії, оскільки це сильний алерген. Варення з шовковиці. Інгредієнти: 1 кг ягід шовковиці, 1,2 кг цукру, 400 г води, 2-3 г лимонної кислоти.
Чим корисна шовковиця – королева ягід – На пенсии