Якщо ж огірків занадто багато, досвідчені господині радять поміняти розсіл. Просто злийте розсіл і залийте огірки новим. Для цього додайте в кип'ячену воду усі спеції, крім солі, всього за кілька днів огірки віддадуть зайву сіль воді.14 лют. 2023 р.
Чому гниють квашені огірки?
Основна помилка — недостатня кількість солі (оптимальна концентрація сольового розчину — від 6 до 9%). В результаті розсіл може нагадувати слиз (продукт діяльності сторонньої мікрофлори), а самі огірки — неприємні м'якушки. Чим крупніше огірки, тим більш солоним повинен бути розсіл.
Як засолити огірки щоб були хрусткі?
Банки з огірками, засоленими холодним способом, закривають капроновими кришками і зберігають у холоді. А банки з огірками, залитими гарячою водою, закочуються залізними кришками і можуть зберігатися при кімнатній температурі. 4. Щоб солоні огірки вийшли щільними і хрусткими, замочіть їх у холодній воді на 3-4 години.
Якою водою заливати квашені огірки?
Найкраще для консервування огірків використовувати джерельну або криничну воду.
Що робити, якщо мариновані огірки пересолені
Огірки дуже швидко вбирають сіль, а тому така проблема виникає часто. Але не всі господині знають, що огірки також швидко і віддають всю сіль, якщо правильно їх "реанімувати". Одним з найбільш очевидних і простих порад про те, як врятувати пересолені огірки, є така порада – просто …