З жимолості ви можете зробити мус, з жимолостю готують штрудель. Ягоду також можна заморозити на зиму, приготувати варення чи компот.5 черв. 2023 р.
Як зберегти жимолость на зиму?
Замороження – найшвидший і простий спосіб збереження жимолості. Ягоди збережуть свою форму, смак і користь. Перед заморожуванням їх перебирають, видаляють сміття і пошкоджені ягоди. Потім урожай промивають, дають обсохнути. Кеш
Як вживати жимолость?
Їстівні ягоди жимолості вживають у свіжому вигляді, а також заморожують, сушать, готують джеми, варення, желе, вино та сік.
Для чого потрібна жимолость?
Ягоди багаті на йод, марганець, залізо, мідь. У народній медицині плоди жимолості використовують при розладах травлення, хворобах печінки і жовчного міхура, гіпертонії, серцево-судинних захворюваннях, малярії, недокрів'ї, ожирінні, як сечогінний засіб. Ягоди мають бактерицидні властивості.
Що роблять з плодами жимолості: дивовижні …
Варення з йошти