Як замочувати насіння в Марганцівці?
Замочування в марганцівці Насіння треба помістити в марлевий мішечок, а після цього опустити в розчин. насіння баклажанів, перцю, капусти, моркви, гарбуза і кабачків потрібно замочувати 15-20 хвилин; насіння томату, цибулі, редису, селери, салату, квасолі, гороху і бобів – 30-40 хвилин.
Як підготувати насіння томатів до посадки?
Насіння в полотняному мішечку (або марлевому) опускаються в розчин і витримуються в ньому 12 годин. на 0,5 літра гарячої води — 1 столова ложка деревної золи, перемішати і настоювати добу, періодично помішуючи. Через добу процідити, опустити в настій насіння і витримувати в ньому протягом 3 годин.
Як замочувати помідори перед посадкою?
Розчин питної соди Харчову соду можна знайти і купити в будь-якому продуктовому магазині. Розчин готується з 250 мл води і двох грамів соди (близько чверті чайної ложки). Замочування потрібно проводити не менше доби. Сода знешкодить бактерії на насінні, і знищить всі суперечки міцелію.
Розчин марганцівки для обробки насіння – Фермер
Причин для загибелі паростків дуже багато: 1. Інфекція в грунті під розсаду; 2. Інфекція, перезимували на насінні; 3. Висока щільність грунту; 4. Токсичність ґрунту; 5. Занадто глибокий посів; 6. Низька температура; 7. перезволоження; 8. Висока кислотність грунту; 9. Стан глибокого спокою.