Що робити якщо молоко не скисає?
Для того, щоб пришвидшити цей процес, варто в свіже молоко, додати трохи кислого молока, сметани або шматочок сиру. Адже кисломолочні бактерії, які містяться в сирі та кислому молоці, почнуть швидше розмножуватись, що прискорить процес скисання.
Як зробити щоб молоко не скисло?
Щоб ще довше зберігалося кип'ячене молоко, перед ти як його кип'ятити потрібно додати невелику кількість цукру. Щіпка солі, додана в молоко при кип'ятінні, також збереже його від скисання. Якщо ви хочете, щоб молоко довго не псувалося, при кип'ятінні можна додати в нього невелику кількість соди.
Скільки сиру з 1 л молока?
Зробити домашній сир – нескладне завдання. З одного літра молока і одного грама закваски можна отримати 150-250 грам сиру, а з 3 літрів – 700-900 грам. Маса виходу домашнього сиру залежить від жирності і складу молока.
Що додають в молоко, щоб воно згорнулося, що не скіснув
Щоб молоко згорнулося і не скисло, я на 1л молока додаю 2 ст.л. лимонного соку. Молоко згортається добре, ніколи не скисало.