Поради: – Цвітну капусту можна не обсмажувати на сковороді, а скласти відварені суцвіття у форму для запікання, залити збитими яйцями з вершками (або сметаною), без муки, засипати сухарями і запекти в духовці до рум'яної скоринки (приблизно 10 хвилин при температурі 200 градусів).
Як приготувати цвітну капусту в панірувальних сухарях?
Цвітну капусту відварити у підсоленій воді 5—7 хв. Яйця збити, борошно змішати з сухарями. Після охолодження суміші кожне суцвіття окремо по черзі вмочити в яйце потім в борошно з сухарями і смажити на добре розігрітій олії до золотистого кольору.
Як смачно приготувати цвітну капусту в духовці?
Підготовлену цвітну капусту викласти в змащену вершковим маслом форму, залити яєчно-сметанною сумішшю, притрусити поверхню тертим сиром і запікати близько 15 хвилин за 180-200°С до утворення рум'яної скоринки.
Скільки потрібно запікати цвітну капусту в духовці?
Запікайте цвітну капусту не більше 5–10 хвилин — так у ній збережеться максимум вітамінів та мікроелементів. Страва є корисним доповненням до м'яса та риби. Однак ласувати нею можна й самостійно — ситість на кілька годин гарантована.
Як приготувати цвітну капусту: 10 швидких і смачних рецептів
Запікаючи овоч у духовці, ви отримуєте низькокалорійну їжу. У сезон купити цвітну капусту – не проблема, інші складові завжди є в холодильнику. Цвітна капуста, запечена з сиром та майонезом / Фото sad-fasad