Традиційні заняття татар – рілле землеробство та скотарство. Вирощувалися пшениця, жито, овес, ячмінь, горох, льон та коноплі. Розлучалася велика і дрібна рогата худоба, татарами-кряшенами – свині.
Вирощували озиме жито, овес, ячмінь, сочевицю, просо, полбу, льон, коноплі. Також займалися городництвом, баштанництвом. Пасовищно-стійлове тваринництво деякими рисами нагадувало кочове.
5 традицій татар, про які треба знати
- Сабантуй У перекладі Сабантуй означає «свято плуга», під час якого відбуваються концерти з народними піснями та танцями, ярмарки національних товарів та страв, народні спортивно-розважальні програми. …
- Каз омесе …
- Нікях …
- Чак-Чак.
- Чайна трапеза
"Південні" татари активно займалися і землеробством, і тваринництвом, вони вели напівкочовий спосіб життя. Як зазначають етнографи, городництво серед татар не вирізнялося різноманітністю — основною культурою була картопля, хоча у південній степовій зоні татари займалися баштанництвом, а на півночі — бджільництвом.