Відпочивати напою у склі бажано не менше 2-х тижнів. Фруктові, ягідні та зернові браги після перегонки з ретельним відбором голів та хвостів можна не вуглевати (але це на Ваш смак та розсуд), оскільки вуглевання знижує ароматність і надає горілчаного відтінку смаку напою.
Зазвичай для очищення самогону використовують КАУ (кокосове активоване вугілля) або БАУ (березове активоване вугілля). Березове вугілля – сорбент для самогонників та виноробів, є ефективним та недорогим способом відчистити домашній напій.
В першу чергу розведення необхідно при подвійній дистиляції. Після першого циклу перегонки виходить спирт, який слід підготувати до другої перегонці. Для цього він і розлучається водою. Фортеця отриманого продукту має бути від 20 до 25 градусів.