Небезпека отруєння грибами не усувається повністю обробкою продукту. Консервовані гриби при тривалому зберіганні в закритій ємності можуть спричинити інтоксикацію ботулотоксином, тобто ботулізму.
СИМПТОМИ ОТРУЄННЯ ГРИБАМИ У середньому симптоми з'являються через 1-2 години після вживання. Цей період благополуччя залежить від виду з'їдених грибів, виду їхньої обробки, вживання алкоголю, маси тіла, віку, дози отриманого токсину може скорочуватися до 30 хвилин або подовжуватися до 6-7 годин.
Невидимі суперечки плісняви поширюються на всю товщу продукту. Але консервовані гриби можуть приховувати ще одну небезпеку – ботулізм. Причина ботулізму – бактерії Clostridium botulinum, які активно ростуть у безповітряних умовах (наприклад, у консервах).