Чи можна отруїтися солоними грибами?

Небезпека отруєння грибами не усувається повністю обробкою продукту. Консервовані гриби при тривалому зберіганні в закритій ємності можуть спричинити інтоксикацію ботулотоксином, тобто ботулізму.

СИМПТОМИ ОТРУЄННЯ ГРИБАМИ У середньому симптоми з'являються через 1-2 години після вживання. Цей період благополуччя залежить від виду з'їдених грибів, виду їхньої обробки, вживання алкоголю, маси тіла, віку, дози отриманого токсину може скорочуватися до 30 хвилин або подовжуватися до 6-7 годин.

Невидимі суперечки плісняви ​​поширюються на всю товщу продукту. Але консервовані гриби можуть приховувати ще одну небезпеку – ботулізм. Причина ботулізму – бактерії Clostridium botulinum, які активно ростуть у безповітряних умовах (наприклад, у консервах).

Related Post

Бальзамін на розсаду колиБальзамін на розсаду коли

Посів бальзаміну Починаю я вирощування бальзаміну з посіву насіння. Зараз для цього найбільш підходящий час – початок березня. Мені знадобиться ємність з пухкою і легкою ґрунтовою сумішшю, яку потрібно акуратно

У курки яйця без шкаралупиУ курки яйця без шкаралупи

Чому кури несуть яйця без шкарлупи? Знесення малих яєць, з відсутнім жовтком, вмістом у центрі згустку крові або фібрину реєструється у молодняку за порушення світлового режиму і незбалансованої годівлі. Яйця

Як правильно підключити магнітолу в окуЯк правильно підключити магнітолу в оку

Як правильно підключити магнітолу за допомогою кнопки? Як підключити магнітолу через кнопку Схема є доповненням способу описаного вище. Щоб магнітола не розряджала АКБ рекомендується встановити в розріз з'єднання фіксовану кнопку: