Його не прийнято вживати в їжу, так як він досить жорсткий і гіркуватий на смак. Втім, це і не забороняється, особливо якщо броколі виросла на вашому городі. В такому разі стебло можна дрібно натерти і використовувати отриману масу для приготування салатів, млинчиків або супу, інформує Ukr. Media.4 груд. 2021 р.
Кому не можна їсти брокколі?
Крім того, експерти рекомендують влючить в раціон броколі тим, у кого погана пам'ять, підвищена дратівливість і нервові розлади для поліпшення стану нервової системи. Броколі протипоказана при захворюваннях підшлункової залози, підвищеній кислотності шлунка, а також при непереносимості її компонентів.
Як правильно їсти брокколі?
Броколі можна вживати в сирому вигляді, варити, запікати, готувати на грилі, робити крем-суп, просто додавати в м'ясний або овочевий суп, а також робити начинку для пирогів, кіша й додавати в салати. У приготуванні страв можна використовувати свіжий продукт або заморожений.
Що робити зі стовбуром броколі?
Як використати стебло
- Шкірку краще зчищати овочерізкою.
- Перед запіканням стебла збризкуйте олією.
- Краще всього готувати їх на пару.
- Для рагу стебла ріжуть соломкою і заздалегідь проварюють.
Чи можна їсти качан і листя брокколі
у 100 г капусти міститься майже 100% денної норми вітаміну С. Протипоказання до вживання броколі Овочеві супи, приготовані тільки з капусти, краще не їсти.