Щі готують з м'ясом, рибою і грибами, а також на воді або відварі овочів, картоплі. На рибному бульйоні найчастіше готують щі з квашеної капусти.28 бер. 2018 р.
Як правильно варити щі?
Необхідно нарізати картоплю, капусту, а також подрібнити зелень і часник. Коли м'ясо в бульйоні звариться, виймаємо його, а в каструлю з рідиною відправляємо капусту, картоплю і доводимо до кипіння. Далі висипаємо в суп засмажку, варимо 5 хвилин і тим часом нарізаємо м'ясо на шматочки.
Що таке плід картоплі?
Плід — багатонасінна двогніздова ягода. Вона округла або округло-овальна, жовто-зелена. Насіння дрібне, яйцеподібно сплюснуте, блідо-жовте або кремове.
Хто привіз картоплю в Україну?
Картопля з'явилася на теренах Європи ще в 1565 році, коли її завезли з Південної Америки іспанські моряки. В Україну ж (точніше в Російську імперію, до складу якої входили українські землі) цю культуру завіз російський імператор Петро I. Спочатку картопля була рідкістю і вважалась делікатесом аж до початку 19 століття.
Як правильно зберігати картоплю, щоб вона не …
Їх кладуть у мішки або в ящики на дно, а потім засипають картоплю. Такі рослини виділяють особливі речовини – фітонциди, що знищують хвороботворні мікроорганізми. Додамо, щоб картопля не проростала, її рекомендується зберігати окремо від інших культур, за винятком буряків і редьки.