Кому не можна їсти баклажани?
Медики не радять вживати баклажани людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту: виразки, гастрити, розлади травлення. Все через те, що в цих плодах багато клітковини і волокон, які будуть ускладнювати перетравлення їжі.
Що можна їсти при гастриті?
При загостренні гастриту дозволені такі продукти та страви:
- супи на воді з додаванням круп;
- розварені каші, виготовлені на воді: гречка, рис, вівсянка;
- нежирне м'ясо: індички, кролика чи курки;
- нежирні сорти риби;
- яйця – тільки некруто або у вигляді омлету;
- банани, печені яблука;
- мармелад, пастила;
Яка користь баклажанів?
Корисні властивості баклажанів Плоди багаті на клітковину, яка виводить з організму не тільки надлишкову рідину, а й шлаки. Баклажани містять вітаміни групи B, вітамін С, РР та каротин, а також такі необхідні організму мінеральні речовини, як калій, залізо, кальцій, магній, натрій та фосфор.
Баклажани при гастриті: вибір і правильне приготування
Запалення слизової оболонки шлунка повністю виключає вживання смаженого, гострого, солоного і кислого. Найчастіше подібного роду закуски роблять з баклажан.