Баклажан при гастриті

Кому не можна їсти баклажани?

Медики не радять вживати баклажани людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту: виразки, гастрити, розлади травлення. Все через те, що в цих плодах багато клітковини і волокон, які будуть ускладнювати перетравлення їжі.

Що можна їсти при гастриті?

При загостренні гастриту дозволені такі продукти та страви:

  • супи на воді з додаванням круп;
  • розварені каші, виготовлені на воді: гречка, рис, вівсянка;
  • нежирне м'ясо: індички, кролика чи курки;
  • нежирні сорти риби;
  • яйця – тільки некруто або у вигляді омлету;
  • банани, печені яблука;
  • мармелад, пастила;

Яка користь баклажанів?

Корисні властивості баклажанів Плоди багаті на клітковину, яка виводить з організму не тільки надлишкову рідину, а й шлаки. Баклажани містять вітаміни групи B, вітамін С, РР та каротин, а також такі необхідні організму мінеральні речовини, як калій, залізо, кальцій, магній, натрій та фосфор.

Баклажани при гастриті: вибір і правильне приготування
Запалення слизової оболонки шлунка повністю виключає вживання смаженого, гострого, солоного і кислого. Найчастіше подібного роду закуски роблять з баклажан.

Related Post

Хвоя їли коли збиратиХвоя їли коли збирати

Що лікує хвоя сосни? Хвоя має протизапальну, протимікробну, потогінну, знеболювальну, жовчогінну, сечогінну дію. Що лікує хвоя? Туя — дерево життя Препарати з туї використовують при хворобах печінки та нирок, поліартриті,

Як зробити тісто з дріжджамиЯк зробити тісто з дріжджами

Розчинити дріжджі в молоці, нагрітому до +30-35 0С, додати цукор. Всипати підсолену борошно, перемішати компоненти. Приєднати в масу розтоплений жир, зробити заміс тіста, накрити плівкою, поставити в тепле місце на