Виноград: кущова рослина що в'ється з солодкими великими ягодами, а також ягоди цієї рослини, які ідуть у харчі та на виготовлення вина. Батьківщиною культурного винограду є південні країни Закавказзя, Середня Азія, а також Іран, Афганістан, Північний Китай.
Який сорт винограду найкращий?
За даними Держстату, до ТОП-10 входять такі технічні сорти, як Аліготе, Каберне Совіньйон, Шардоне, Мускат, Ркацителі, Мерло, Рислінг, Совіньйон, Піно та Сапераві.
Який може бути виноград?
Ягоди винограду Ягоди бувають білі, сірі, рожеві, червоні, темно-сині. Смак ягоди культурних сортів може бути нейтральним, прісним, трав'янистим, мускатним, суничним, пасльоновим.
Який виноград корисніший?
З точки зору поживних речовин та користі для організму білий та червоний виноград майже однакові. За даними авторитетного видання HealthLine, у винограді є велика кількість калію (225 мг), що допомагає серцево-судинній системі. Також у винограді міститься залізо (0,60 мг) та кальцій (30 мг). Кеш
Виноград — Вікіпедія
Виногра́д (Vitis) — рід рослин родини виноградових (Vitaceae). Рід містить ≈ 75 видів, які зростають у Євразії, Північній Америці й на півночі Південної Америки . Україна є батьківщиною одного виду — виноград справжній Vitis vinifera L. Приблизно 20 видів винограду використовують для …